Дані розвідки! Росії не вдалося: ЗСУ розбили вщент. Ворога застали зненацька – накивав п’ятами!

Українські повітряні сили та протиповітряна оборона «ефективно» захищають повітряний простір України, заявляє Міністерство оборони Великої Британії. Про це відомство заявило з посиланням на дані розвідки на початку доби 20 березня.

Як повідомляють у британському уряді, Росія не змогла отримати повну перевагу в повітрі.

«Росія не змогла захопити контроль у повітрі і переважно покладається на снаряди, випущені з відносно безпечного російського повітряного простору по цілях в Україні», – йдеться у висновках.

При цьому, як зазначає британська розвідка, перевага в повітрі була однією з цілей Росії в перші дні повномасштабної агресії проти України, і «їхня тривала неспроможність цього досягнути значно уповільнила їхній операційний прогрес». Російські військові 19 березня «суттєво зменшили» свою присутність в українському небі, повідомили у командуванні Повітряних сил Збройних сил України.

«Нині Повітряні сили успішно б’ють окупантів зброєю 80-их років випуску, а рашисти застосовують проти нас новітню зброю – гіперзвукові ракети та літаки, що суттєво переважають наші, як у кількості, так і у бойових характеристиках. Ситуація може докорінно змінитися, коли на озброєння надійде сучасна техніка від партнерів і ми закриємо небо від тероризму рашистів», – наголосили у командуванні Повітряних сил ЗСУ.

Крім того, за попередню добу, Повітряні сили Збройних сил України збили три російських бойових вертольоти. За даними штабу, протягом дня російські війська не проводили активного наступу, зосереджували зусилля на поповненні втрат, зокрема, перекиданні іноземних найманців до прикордонних з Україною районів.

«Стало відомо, що зі зведеного загону 331-го гвардійського парашутно-десантного ударного костромського полку який брав участь у бойових діях на Київському напрямку, залишився в живих один військовий, і той знаходиться у шпиталі», – зазначають у штабі.

Генштаб додає, що російські куратори на окупованій частині Донецької області оголосили чергову хвилю мобілізації, піднявши граничний вік мобілізованих до 65 років. Подібні заходи очікуються і на окупованій частині Луганщини.

Джерело: korupciya.com

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *