Чи назвали китайські диnломати vlйну в Україні vlйн0ю: Кулеба зробив заяву

Мністр закордонних справ України зауважив, що як Китай, так і українські представники під час зустрічі діяли у межах своєї усталеної термінології.

Дипломати Китаю під час перемовин не називають повномасштабну війну РФ проти України саме війною. В Китаї все ще дотримуються своєї термінології, вживаючи визначення “українська криза”.

Про це заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба в ексклюзивному інтервʼю журналістці ТСН Наталі Нагорній за підсумками своєї поїздки до китайського міста Гуанчжоу.

Міністр додав, що китайські колеги під час бесіди з українськими представниками діють у межах своєї усталеної термінології.

“Вони дотримувалися своєї термінології: “українська криза”. А ми дотримувалися своєї термінології: “російська агресія проти України”. Всі працювали в межах словникового запасу”, — розповів Кулеба.

Нагадаємо, голова МЗС України Дмитро Кулеба за підсумками важливих переговорів з очільником МЗС Китаю Ван І повідомив: китайський колега погодився, що потрібна не “ілюзія миру”, а “справедливий та сталий мир”.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *