“Буде важко, але вибору в нас немає” – Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль звернувся до українців. Відео!

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль звернувся до українців щодо к-вірусу в країні. Він зауважив, що обставини, в яких опинилась Україна та й увесь світ, змінюють наше життя, але ми маємо адаптуватись до нових реалій. Зокрема жертвувати звичками на якийсь час та пристосовуватись до нових правил поведінки.

Ми ведемо перемовини з країнами та міжнародними фінансовими організаціями щодо отримання допомоги, сказав Шмигаль у зверненні.

“Ми створюємо стабілізаційний фонд. Ми зібрали найкращих експертів, науковців, бізнесменів й розробляємо план підтримки економіки,” – пояснив прем’єр.

Шмигаль наголосив на тому, що важливо залишатися вдома та дотримуватися карантину.

“Думайте, чи варта зустріч з друзями за кавою або прогулянка з ними – здоров’я і життя ваших рідних та близьких,” – сказав Шмигаль.

Також прем’єр закликав роботодавців перевести бізнес на дистанційний режим. Якщо це неможливо зробити, то треба тимчасово зупинити бізнес.

Влада зі свого боку вже ухвалила низку рішень на підтримку бізнесу:

  • скасувала єдиний соціальний внесок для фізичних осіб підприємців;
  • скасувала податок на нерухомість, на землю;
  • уряд веде перемовини з європейськими партнерами щодо підтримки малого і середнього бізнесу, який постраждає від поширення C-19.

“Ми домовляємось з МВФ, кошти якого можуть суттєво підтримати українську економіку. Розробляється програма дій уряду, в якій будуть прописані шляхи підтримки бізнесу. Один з наших пріоритетів – підтримка тих, хто втратить роботу. Уряд розуміє, що не може, не має права не думати про економічні наслідки”, – заявив прем’єр.

Джерело: prefiks.co.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *