Брав в полон російського військового Агєєва: Що відомо про офіцера ЗСУ, який з@гuнув під Зайцевим 13 липня

Військовим, який загинув 13 липня в районі Зайцевого, виявився лейтенант Дмитро Красногрудь з позивним “Мир”. Про це повідомляє 35 окрема бригада морської піхоти.

Командир розвідувального взводу військової частини А3821 1978 року народження загинув у результаті спрацьовування невідомого вибухового пристрою. Боєць отримав несумісні з життям поранення.

До морської піхоти Красногрудь служив у мотопіхотному батальйоні 93-ї ОМБр «Холодний Яр». У 93-й бригаді «Мир» був командиром розвідки мотопіхотного батальйону. Влітку 2017 року він розробляв і приймав участь в операції, в результаті якої був узятий в полон російський військовий Віктор Агєєв.

За словами побратимів Дмитра Красногрудя, загиблий офіцер обожнював саперну справу і був зразковим розвідником. Після закінчення контракту з 93-бригадою «Мир» деякий час жив цивільним життям, а на службу повернувся, бо, як сам казав, ще не виконав свою місію.

13 липня в районі Зайцево терористи порушили режим припинення вогню і відкрили вогонь по українським військовим, які намагалася евакуювати з поля бою тіло українського бійця. В результаті обстрілу загинув військовий медик, один боєць був поранений, ще один отримав бойове травмування.
Пізніше окупанти забрали тіло загиблого бійця.
15 липня українській стороні вдалося повернути тіло героя.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *