Атаки на ТЕС! СБУ викрили: страшна загроза. Підірвати енергетику: не можна дозволити!

Спецслужба зараз відпрацьовує сценарій атаки та можливих терактів на енергетичних об’єктах України у січні-лютому 2022 року. Як повідомляє Телеграм-канал, наближений до ОП, «Вертикаль», про це їм розповіло їхнє джерело у «конторі».

СБУ має інформацію, що можуть здійснюватися як кібератаки так і виведення з ладу за допомогою вибухів об’єктів критичної інфраструктури. Йдеться, зокрема, про ТЕС.

Як розповіло джерело, Росія може використати набір інструментів у момент зимових морозів, щоб «згасити» Україну в умовах створеної ними енергетичної кризи. У такий спосіб Москва може посилити свою позицію у тиску на владу.

Відпрацювання сценарію почалося після отримання даних нашої розвідки у листопаді цього року, які зафіксували активізацію кібератак, а також активність спонсорованих Росією через УПЦ МП силових блоків «титушок» зі збору даних про об’єкти. Дехто з них уже був затриманий.

Наприклад, 4 листопада кіберфахівці СБУ встановили хакерів всесвітньо відомого угруповання «ARMAGEDON», яке здійснило понад 5 тис. кібератак на державні органи та об’єкти критичної інфраструктури України.

Ними виявилися офіцери «Кримського» ФСБ, а також зрадники, які перейшли на бік ворога під час окупації півострова у 2014 році.

Українській спецслужбі вдалося поіменно встановити зловмисників, перехопити їхні розмови, а також отримати беззаперечні докази їх причетності до атак. І це при тому, що вони використовували власні вірусні програми ФСБ, а також засоби анонімізації та «прикриття» у мережі Інтернет.
Наразі 5 учасникам хакерської групи оголошено про підозру за ст. 111 (державна зрада) Кримінального кодексу України.

Водночас очільник “Нафтогазу” запевнив, що, не дивлячись на постійні прогнози катастрофи, в Україні зараз все працює.

Голова правління НАК “Нафтогаз України” Юрій Вітренко 16 грудня у прямому ефірі ток-шоу “Право на владу” на 1+1 прокоментував чутки в ЗМІ про ймовірний енергетичний колапс, який невдовзі може спіткати Україну. Зокрема, про це йшлося в публікаці “ДТ” та інтерв’ю ексочільника Офісу президента Андрія Богдана журналістові Дмитру Гордону.

“Богдан, звичайно, великий енергетик і великий фахівець у всьому. Хоча, можливо, у тих нецензурних словах, які він використовує, він дійсно є фахівцем. Але якщо казати серйозно, з одного боку, ситуація складна”, — зазначив очільник “Нафтогазу”.

Вітренко нагадав, що у світі триває енергетична криза і є рекордно високі ціни на енергоносії.

“Ціна на газ, наприклад, за останній рік зросла у сім разів. Я в енергетиці, на відміну від Богдана, вже понад 20 років, – я такого точно не пам’ятаю. І в принципі ми ніколи не бачили, щоб настільки зростали ціни на природний газ. Зростають ціни також і на вугілля”, — каже він.

Очільник “Нафтогазу” запевнив, що, не дивлячись на постійні прогнози катастрофи, в Україні зараз все працює: опалювальний сезон у більшості випадків розпочався вчасно, а деякі затримки пов’язані були з тим, що приватні постачальники фактично не виконували свої зобов’язання.

“Але для того і є НАК “Нафтогаз України” — для того, щоб у таких ситуаціях рятувати країну. Зараз всі, хто має отримувати тепло, це тепло отримує. Для цього використовують той же природний газ і використовують вугілля. “Нафтогаз” не відповідає за вугілля, але можу сказати, що вугілля йде”, — повідомив Вітренко.

“Нафтогаз” також підстраховував природним газом. Ми даємо Київській, Харківській, Білоцерківській ТЕЦ природний газ, щоб вони виробляли електроенергію. Вони розраховуються. Не дивлячись на цю складну ситуацію, сильна держава і НАК “Нафтогаз України” захищають українців від наслідків світової енергетичної кризи”, — підсумував Юрій Вітренко.

Джерело: korupciya.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *