Армія США готова пересісти з “Хаммерів” на українські “Дозори”: в Укроборонпромі уточнили деталі (ВІДЕО)

США уклали контракт з Україною на поставку однієї бойової машини “Дозор-Б”, яка була розроблена Харківським КБ з машинобудування ім. Морозова.

З 15 по 18 червня в Києві проходила Міжнародна виставка “Зброя та безпека”, в якій взяло участь близько 40 підприємств, що спеціалізуються на зброю. В рамках заходу були укладені контракти з деякими країнами, включаючи і США.

Заступник глави Укроборонпрому Михайло Морозов в інтерв’ю виданню “Бабель” в рубриці “Один день з главою Укроборонпрому Юрієм Гусєвим” поділився останніми новинами щодо підсумків виставки “Зброя та безпека”.

За словами Морозова, Україна вже уклала контракт з Ефіопією, веде боротьбу за тендер в Малайзії, готується до співпраці з Бразилією, на носі контракт з Іраком і переговори з Перу.

При цьому на сьогоднішній день достовірно відомо, що США уклали контракт на покупку бойової машини “Дозор-Б”. Ціна за новинку – 500 тисяч доларів. Морозов заявив, що, швидше за все, одну модель американці придбали в якості тестового зразка. Якщо він їм підійде, то не виключено, що в майбутньому вони відмовляться від “Хаммерів” на користь українського “Дозору”.

Модель “Дозор” була розроблена і створена фахівцями Харківського КБ ім. Морозова. Пізніше фахівці з Львівського бронетанкового заводу створили партію з 10 модернізованих моделей “Дозор-Б”. Всі бойові машини, відповідно до угоди, підписаної Міноборони України, поставлені в частині ЗСУ.

Модель “Дозор-Б” призначена для перевезення десанту. Броня може захистити пасажирів від стрілецької зброї і мін. Броня витримає постріл 7,62-мм бронебійного снаряда на відстані в 30 метрів, а також підрив 150-мм фугасної снаряда на відстані до 50 метрів.

Максимальна швидкість – 100 км / ч. Місткість: три члени екіпажу і 6 солдатів. Озброєння: баштова кулеметна установка з тепловізорной і телевізійної камерами. Також є лазерний далекомір.

За матеріалами .dialog.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *