Історичний момент! Нова ідея “компромісу” – прямо з РФ: відомі подробиці!

Росія йде до поразки у війні з Україною, керівництво країни-агресорки все частіше говорить про компроміси.

Представник російської делегації Володимир Мединський заявив, що Київ на перемовинах з РФ пропонує створити в Україні “шведський чи австралійський варіант” демілітаризованої держави.

«Це збереження та розвиток нейтрального статусу України, демілітаризація, обговорюється цілий комплекс питань, пов’язаних із розміром української армії. Україна пропонує австрійський, шведський варіант нейтральної, демілітаризованої держави, але при цьому держави, яка має власну армію та військово-морські сили. Всі ці питання обговорюються на рівні керівництв міністерств оборони Росії та України», – заявив представник РФ на переговорах Володимир Мединський, передає російський “Коммерсант”.

У відповідь радник Офісу президента та перемовник Михайло Подоляк заявив, що мова може йти лише про “українську модель”.

“І жодних інших моделей чи варіантів. Що це означає? По-перше, абсолютні гарантії безпеки. Дійсні, а не протокольні чи будапештські. А це означає, що сторони-підписанти гарантій не стоять осторонь у разі нападу на Україну, як сьогодні. Але беруть активну участь на стороні України у конфлікті та офіційно забезпечують негайне постачання нам необхідного обсягу зброї”, — повідомив він у своєму Telegram-каналі.

Також Подоляк наголосив, що Україна більше не хоче залежати від бюрократичних процедур, які дозволяють або не дозволяють закривати небо від крилатих ракет.

“Нам потрібні прямі та жорсткі гарантії того, що небо обов’язково буде закрите”, — сказав радник голови ОП.

Він додав, що Україна ніколи не була мілітарною державою, яка “нападала чи планує напасти на сусідів, на відміну від цих сусідів”.

“Саме тому сьогодні Україна хоче мати справді потужний пул союзників із чітко прописаними гарантіями безпеки”, — наголосив Подоляк.

Джерело: korupciya.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *