Повідомлення британської розвідки! Путін такого не чекав – Україна дає відсіч. До перемоги!

У середу Велика Британія заявила, що протиповітряна оборона України досягла успіху проти російських літаків, що, ймовірно, заважає Росії контролювати повітряний простір.

“Здається, українська протиповітряна оборона досягла значних успіхів у боротьбі з сучасними російськими бойовими літаками, що, ймовірно, не дозволило їм досягти будь-якого рівня контролю над повітряним простором”, – йдеться в повідомленні розвідки Міністерства оборони Британії у Twitter.

У оцінці Британії також сказано, що російським силам не вдалося зробити жодного значущого прориву в боях на північний захід від Києва.

Також стало відомо, що Росія залучає до бойових дій на території України найманців приватної військової компанії «Ліга» (ПВК «Вагнер»).

Про це у Фейсбуці повідомляє пресслужба Головного управління розвідки Міноборони.

«Поповнюючи резерви окупаційних військ, Росія залучає до бойових дій найманців приватних військових компаній. Зокрема, відомо, що найманці ПВК «Ліга» (ПВК «Вагнер») вже беруть участь в бойових діях на території України в складі армії агресора», – зазначається в повідомленні.

За даними розвідки, про це свідчать, зокрема, жетони знищених найманців.

«Деякі з них виготовлялись для використання під час бойових дій в Сирії та містять написи арабською, англійською та французькою мовами. А також сирійські номери телефонів», – йдеться в повідомленні.

ПВК «Вагнер» – російська військова структура, що комплектується найманцями. Брала участь у бойових діях у низці конфліктів, зокрема на Донбасі на боці Росії, в Сирії на боці союзника Путіна диктатора Асада, в Судані.

Незалежна місія під егідою ради ООН встановила, що дії ПВК «Вагнер» кваліфікуються як військові злочини або злочини проти людяності. Європейський Союз запровадив персональні санкції проти учасників та керівників ПВК «Вагнер».

До речі, за даними американської розвідки, російські війська вже втратили від 8 до 10% військової техніки, яку раніше стягнули до кордонів для вторгнення в Україну.

Як повідомляє CNN з посиланням на дані розвідки США, йдеться про танки, літаки, артилерію й інше військове майно. Ця техніка знищена або наразі виведена з ладу.

До слова, минулого тижня американська розвідка повідомляла про втрати від 3% до 5% одиниць техніки РФ в Україні.

Всього російське військово-політичне керівництво ввело на територію України практично всі війська, зосереджені раніше для наступу біля українського кордону.

Про це  розповів у понеділок журналістам високопоставлений чиновник Міністерства оборони США.

«Росія використала майже 100% бойової потужності, яка була зосереджена на кордоні з Україною, а також на території білорусі», – зазначається в повідомленні.

Крім того, представник Пентагону поінформував, що росія запустила більше 625 ракет по об’єктах в Україні.

Він також зазначив, що, хоча боротьба за перевагу в повітрі над Україною досі триває, за оцінками США Україна має в наявності «переважну більшість» своїх літаків, а також комплексів «земля-повітря» для захисту власного повітряного простору.

Наразі втрати РФ досягли просто космічних цифр. Загальні бойові втрати противника з 24.02 по 09.03 орієнтовно склали:

особового складу – понад 12 000 осіб,
танків ‒ 317 од,
бойових броньованих машин ‒ 1070 од,
артилерійських систем – 120 од,
РСЗВ – 56 од,
засоби ППО – 28 од,
літаків – 49 од,
гелікоптерів – 81 од,
автомобільної техніки – 482 од,
кораблі /катери – 3 од,
цистерн з ПММ – 60,
БПЛА оперативно-тактичного рівня – 7.

Дані уточнюються. Підрахунок ускладнюється високою інтенсивністю бойових дій.

Джерело: korupciya.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *