Дані розвідки! Термін0ва інформація з Пентагону – ситуація на фронтах: армія РФ все. Україна переможе!

Ефективний та винахідливий опір України у поєднанні з поганою логістикою та забезпеченням російських окупаційних військ перешкоджає їхньому просуванню українською територією. Про це сказав високопоставлений представник Міністерства оборони США на брифінгу, повідомляє пресслужба Пентагону.

За словами чиновника, відучора (1 березня, у США зараз ще 2 березня) в Україні не відбулося значних змін.

Щодо задіяної російської бойової могутності всередині України, вчора вона становила близько 80%. На сьогодні це близько 82%, і це суттєвий відсоток бойової могутності РФ, сказав чиновник.

За його словами, у Чернігові, Харкові, Києві та на півночі України триває опір українців російському наступу, водночас російські ракети та артилерійські обстріли інфраструктури та засобів комунікації почастішали.

“Повітряний простір над Україною залишається спірним. Росіяни не домоглися переваги в повітрі над усією країною. Українська протиповітряна та протиракетна оборона, як і раніше, життєздатна”, – сказав чиновник.

За його словами, з початку війни Росія запустила близько 450 балістичних та крилатих ракет малої та середньої дальності.

“Ми думаємо, що є багато причин, через які [росіяни] не досягають того прогресу, якого вони хотіли досягти”, – сказав чиновник. Крім того, що в окупантів є проблеми з логістикою та забезпеченням, і попри опір з боку українців, “ми також вважаємо, що [росіяни] мають проблеми з моральним духом… так що, ймовірно, тут є безліч факторів, які мають значення”.

Також він зазначив, що Російські окупанти вже ввели на територію України понад 80% свого бойового потенціалу, який зосереджувався раніше вздовж українського кордону, та готуються до наступу на Київ й оточення Харкова.

«Ми вважаємо, що зараз вони (росіяни – ред.) задіяли більш як 80% своєї бойової потужності, створеної попередньо, отже понад 80% бойової потужності (Росії – ред.) зараз знаходиться в Україні», – зауважив військовий представник США.

Він також зазначив, що Пентагон продовжує спостерігати, як оборона Києва стримує наступ на півночі столиці.

«Основний наступ на Київ здебільшого залишається там, де він був учора, отже жодного помітного руху з боку росіян, які насуваються з півночі», – зауважив представник Пентагону.

Водночас, за його словами, окупанти намагаються оточити Харків та можуть застосувати з цією метою термобаричну зброю, оскільки розвідкою були помічені російські пускові установки, здатні переносити такі боєприпаси. Щоправда, підтвердити наявність самої термобаричної зброї на них США поки не можуть.

У Пентагоні зазначили, що російські військові запускали ракети “всіх мастей та розмірів”, зокрема малої та середньої дальності, крилаті та надводні.

Американські військові наголошують, що в обох сторін війни засоби протиповітряної та протиракетної оборони залишаються життєздатними.

За оцінками міноборони США, “помітного руху” російських військ у напрямку Києва 2 березня не було, але російська армія збільшила кількість обстрілів столиці України. Щодо Чернігова та Харкова, то стосовно цих міст Росія не вживала активних дій для їх захоплення.

Про “великий прогрес” російського вторгнення Пентагон згадує щодо південної частини України. Водночас Херсон американські військові вважають “оскаржуваним”, незважаючи на заяви РФ про захоплення міста.

У Пентагоні також припускають, що Росія може спробувати взяти штурмом із кількох напрямків місто Маріуполь.

Джерело: korupciya.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *