“Північний Потік-2” заморожено! Прямо з Німеччини: термінове рішення. “Завжди попереджали” – що відомо?

Глава МЗС Німеччини Анналена Бербок заявила, що “Північний Потік-2” заморожено.

“Ми завжди попереджали, що це входить до числа підготовлених заходів”, – сказала вона.

Своєю чергою щойно міністр закордонних справ Дмитро Кулеба на брифінгу подякував Німеччині за зупинку сертифікації “Північного потоку-2”. Дипломат закликав й надалі посилювати санкції проти Росії.

Кулеба наголосив, що Україна мобілізує весь світ для підтримки та використає кожен інструмент дипломатії.

Як відомо, сьогодні канцлер Німеччини Олаф Шольц підтвердив той факт, що Німеччина зупинила процес сертифікації газопроводу “Північний потік 2”.

“Сьогодні я попросив федеральне міністерство економіки відкликати … доповідь щодо забезпечення енергобезпеки. Це звучить як технічний момент, але це необхідний крок, щоб тепер не могла відбутися сертифікація газопроводу. Без цієї сертифікації “Північний потік 2″ не може бути запущено”, – сказав канцлер ФРН.

У своєму твіттері цю заяву вже прокоментував заступник голови РНБО Росії, Дмитро Медведєв.

“Ну що ж. Ласкаво просимо в новий світ, у якому вже скоро європейці будуть платити 2000 євро за тисячу кубів газу!” – написав Медведєв.

Водночас прессекретар Білого дому Джен Псакі заявила про те, що США вітають рішення влади ФРН призупинити сертифікацію газопроводу “Північний потік-2” на тлі визнання Росією незалежності “ДНР” та “ЛНР”.

“Президент США дав ясно зрозуміти, що якщо Росія вторгнеться в Україну, ми будемо діяти разом із Німеччиною і добиватися, щоб реалізація “Північного потоку-2″ не просувалася вперед”, – написала Псакі у Twitter.

“Ми проводили тісні консультації з Німеччиною всю ніч, ми вітаємо їхні заяви”, – наголосила вона.

Джерело: korupciya.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *