Терімново! Небачений масштаб: колони військ вже на кордоні. Вперше за вісім років – населення ш0к0ване!

Жителі тимчасово окупованого Донецька повідомили про те, що бачили велику колону танків і бронетехніки. Вона нібито рухалася у пувнічно-західному напрямку, до лінії зіткнення, за кілька годин після виступу президента Росії Володимира Путіна про визнання “Л/ДНР”.

Про це пише “Радіо Свобода”.

За словами очевидців, вони не бачили такого масштабу за вісім років війни на Донбасі.

“На сотій одиниці збилися з рахунку. Ішла з Донецька трасою між Донецьком і Макіївкою, імовірно у бік Ясинуватої. З’їжджали на трасу з центра Донецька”, – розповів житель міста.

“Танки, дуже багато. Та БТРи. І людей везли. Годину техніка їхала”, – повідомила інша очевидиця.

Reuters з посиланням на слова очевидців також повідомила, що на окуповану територію перекинули важку техніку. Вонибачили колони військової техніки, включаючи сім танків, на околиці Донецька і в іншій частині міста. Жодних розпізнавальних знаків на техніці не було.

Нагадаємо, Представниця США підкреслила, що російська влада продовжує створювати приводи для подальшого вторгнення в Україну.

Сполучені Штати Америки назвали нонсенсом введення в ОРДЛО російських військ як “миротворців” та обіцяють уже 22 лютого оголосити про додаткові заходи, щоб притягнути РФ до відповідальності. Про це заявила на засіданні Ради Безпеки ООН постійна представниця США Лінда Томас Грінфілд. За її словами, Путін, який у понеділок розірвав Мінські домовленості на шматки, тестує міжнародну систему, перевіряє рішучість Об’єднаних Націй, а також дивиться, як далеко йому дозволять зайти.

“Сполучені Штати запровадять інші заходи, щоби притягнути Росію до відповідальності за це очевидне порушення міжнародного права, а також суверенітету й територіальної цілісності України”,- зазначила дипломат.

США разом із союзниками й партнерами попереджали про швидку й сувору відповідь на подальшу агресію Росії проти України. І у зв’язку з цим постпред закликала всю міжнародну спільноту відреагувати на дії Кремля зараз – інакше ціна з часом зростатиме.

“Очевидна атака Росії на суверенітет і територіальну цілісність України є неспровокованою. Це атака на статус України як члена ООН є порушенням основних принципів міжнародного права”, – наголосила посол.

Представниця США підкреслила, що російська влада продовжує створювати приводи для подальшого вторгнення в Україну. Наслідки за ці дії поширюватимуться далеко за межі України. У цьому контексті вона звернула увагу на фальшиві наративи, поширені безпосередньо президентом Путіним щодо України, а також його бажання відновити Російську імперію.

“По суті, Путін хоче, щоби світ повернувся в минуле, в часи до створення ООН, в часи, коли імперії встановлювали правила для світу. Але решта світу йде вперед. Зараз не 1919 рік, зараз 2021”, – підкреслила Лінда Томас Грінфілд.

Вона нагадала, що впродовж багатьох тижнів міжнародна спільнота закликала президента РФ розв’язати кризу дипломатичним шляхом.

Джерело: korupciya.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *