Щ0йно! Прямий борт з Європи: до лінії зіткнення – маршрут визначено. Про що говоритимуть – всі подробиці!

Міністри закордонних справ Латвії Едгарс Рінкевичс, Литви Габріелюс Ландсбергіс, Естонії Ева-Марія Лійметс 23-25 ​​лютого здійснять спільний візит до України,  про це написав у Twitter глава МЗС Латвії Едгарс Рінкевичс.

Щоб висловити солідарність та підтримку України в її боротьбі за незалежність і територіальну неподільність, 23-25​​лютого міністри закордонних справ країн Балтії спільно відвідають Україну, – написав Рінкевичс.

Глава МЗС  також  закликав до негайного запуску процедури санкцій ЄС проти Росії, які мають застосовуватися до газопроводу «Північний потік-2» та фінансового сектору Росії.

Зазначимо, що міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба після участі в саміті міністрів закордонних справ країн Євросоюзу вирушає до Вашингтона для продовження зусиль із подолання кризи, створеної нагромадженням російських військ на українському кордоні. Про це Кулеба сказав 21 лютого за підсумками переговорів у Брюсселі.

Я сказав колегам, що найкраще стратегічне рішення, яке вони можуть ухвалити – це надання Україні європейської перспективи. Це буде чіткий сигнал президенту (Росії Володимиру) Путіну, що, що б він не робив, рух України є незворотним і ніхто не залишить Україну сам на сам із Росією, – сказав міністр.

Кулеба також закликав Євросоюз ухвалити «принаймні окремі санкції проти Російської Федерації, оскільки для цього є достатньо підстав».

У цьому ж звʼязку ми обговорили, що саме має бути тригером, спусковим гачком для застосування повного пакету санкцій проти Росії. Я бачу з розмови, яка відбулася, що є готовність застосувати проти Росії повний пакет найтяжчих санкцій, і це буде зроблено. Триває дискусія щодо того, в який саме момент це має відбутися, тобто що саме має зробити Росія, щоб ці санкції були застосовані, – додав очільник зовнішньополітичного відомства.

Джерело: korupciya.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *