Зеленський закликав депутатів та олігархів повернутися в Україну

Народні депутати та представники великого бізнесу, які виїхали з України через побоювання ескалації агресії з боку РФ, повинні повернутися найближчим часом.

Як повідомляє БізнесЦензор, про це президент України Володимир Зеленський заявив на спільній пресконференції з федеральним канцлером Німеччини Олафом Шольцем.

Він наголосив, що його родина залишається в Україні.

Водночас Зеленський зазначив, що з країни виїхали депутати від деяких партій.

“Мені здається, що це серйозний виклик. Я думаю, що ми маємо надавати їм сигнал справедливий, перш за все від Верховної Ради, від спікера, від держави. Я від себе особисто хотів би їх попросити, щоб протягом 24 годин – вони вже там когось із своїх рідних привезли – щоб вони все ж таки повернулися в державу. Знов таки, в непростий момент, момент єдності нашої держави. Вважаю, що вони повинні повернутись, інакше нам потрібно всім, як державі, як керівництву, робити серйозні висновки. І, повірте мені, ми їх точно зробимо”, – заявив Зеленський.

“І так само я вважаю, велика проблеми з цими олігархами, про яких ви сказали. Тут впливати як держава на бізнес ми не можемо, і не будемо. Я вважаю, що свій вирок для себе вони зробили. Але вважаю, що вони повинні повернутися до своїх підприємств, до десятків тисяч людей, які працюють на них. І на державу, але й на них…. Ми говоримо про людей з серйозного індустріального бізнесу, вони також були учасниками приватизації і ми вважаємо, що держава їх теж щось дала”, – додав президент.

Раніше стало відомо, що літаки українських олігархів та бізнесменів залишають Україну, лише у неділю з Києва вилетіло близько 20 чартерів та приватних бортів.

За даними ЗМІ, зокрема, приватний борт на 50 осіб також замовив депутат “Опозиційної платформи – За Життя” (ОПЗЖ), мільйонер Ігор Абрамович.

Нардеп Вадим Новинський виїхав з України 10 лютого рейсом Київ-Мюнхен. Тоді ж виїхав за кордон Олександр Ярославський, кортеж якого збив на смерть людину.

13 лютого з України вилетіли бізнесмени Андрій Ставніцер та Вадим Нестеренко, 12 лютого – Вадим Столар та Василь Хмельницький.

Олігархи Рінат Ахметов та Віктор Пінчук виїхали з України ще 30 січня.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *