Після арешту! Мама Саакашвілі вже в Грузії: думала, що він в Україні. Зі сльозами на очах

Михайло Саакашвілі був затриманий раніше в п’ятницю в Тбілісі в одній з квартир на проспекті Гурамішвілі. При затриманні він не чинив опору. За попередніми даними, політика помістили до в’язниці Руставі. Мати політика Гіулі Аласанія прибула в Тбілісі з Києва. При цьому в аеропорту вона заявила журналістам, що затримання її сина було для неї несподіванкою.

“В останній раз я говорила з сином кілька днів тому і була впевнена, що він знаходиться в Україні”, – сказала Аласанія.

Вона повідомила, що тільки дізнавшись про його затримання, вирішила летіти в Тбілісі. За її словами, вона не знала про плани свого сина.

Мамі Саакашвілі 75 років. Вона відомий грузинський історик і тюрколог, фахівець з середньовічної культури Грузії, доктор історичних наук. Автор понад 100 науково-дослідних робіт з історії Грузії і Кавказу, історії грузинської культури, національного самовизначення.

Раніше в Генпрокуратурі Грузії заявили, що наявність українського громадянства не завадить Михайлу Саакашвілі відбувати тюремний термін в Грузії, а його екстрадиція неможлива.

Нагадаємо, що Володимир Зеленський стежить за повідомленнями про затримання Міхеїла Саакашвілі, повідомив його речник Сергій Никифоров 1 жовтня.

«Уважно стежимо за повідомленнями про затримання голови Виконавчого комітету Національної ради реформ України Міхеїла Саакашвілі. Президент Володимир Зеленський занепокоєний такими новинами і тоном заяв, що лунають в Грузії щодо можливого розвитку ситуації», – написав він у своєму Фейсбуці.

За його словами, Київ звернувся до грузинської сторони для роз’яснень щодо обставин та причин затримання Саакашвілі.

«Посольство України в Грузії поки що не отримало офіційної інформації про затримання. Але наші консули вже працюють над тим, аби надати Міхеїлу Саакашвілі усю необхідну допомогу», – додав Никифоров.

Окрім того, зазначимо, що у Грузії о 20:00 за місцевим часом закрились дільниці для голосування на місцевих виборах. Екзит-поли показали перемогу партії “Грузинська мрія” на місцевих виборах

Грузинські телеканали одразу ж після завершення голосування в суботу на виборах в органи місцевого самоврядування оприлюднили дані екзит-полів, за якими на виборах лідирує правляча партія “Грузинська мрія”.

За опитуванням, проведеним на замовлення телекомпанії “Імеді” компанією Gorbi, на виборах перемагає правляча партія, яка набрала на всіх виборчих дільницях підтримку більше ніж 47,6% виборців, а найбільша опозиційна партія “Єдиний національний рух” – 27,1% голосів.

Грузинський телеканал «мтаваров архі» замовив проведення екзит-полу у компанії Ipsos, яка також підтвердила першість правлячої партії “Грузинська мрія” – 38,6%, а партія “Єдиний національний рух набирає 33%.

Джерело: korupciya.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *