Митрополит Епіфаній: Сьогодні наші серця сповнені радістю. У свято Стрітення згадаймо, що спаситель з нами.

На своїй сторінці в Фейсбук Митрополит Епіфаній написав допис.

Сьогодні наші серця сповнені радістю, адже ми відзначаємо одне з дванадцяти найбільших свят – Стрітення Господа нашого Ісуса Христа. У цей день старозавітне людство в особі старця Симеона та праведної Анни зустрічає Спасителя. За натхненням Духа Святого вони розпізнали у Богонемовляті Світло для світу, та можливість спасіння, приготовану для кожної людини на цій землі.

Ця Євангельська подія має глибокий зміст. Закон привів Пресвяту родину до храму, щоб втомлене духовними пошуками в темряві людство нарешті пізнало свого Просвітителя і Спасителя, того, Хто свідчить про Себе: «Я – Світло для світу; хто піде вслід за Мною, той не ходитиме в темряві, а матиме світло життя» (Ін. 8: 12). Адже Син Божий прийшов визволити людський рід від рабства гріха і смерті. Тож у цей день варто подумати: чи готові ми відкрити свої серця для Божественної благодаті, прийняти Христа у своєму серці та втілювати Його Євангеліє у життя своїми думками, словами, вчинками?

Бог наповнює любов’ю всіх нас, дбаючи навіть про кожен атом і кожну молекулу всього існуючого. Втім, через власну гріховність і заклопотаність ми не завжди здатні відчути Його присутність, подих Його любові. Як відкрити серце для богопізнання? Під час молитви людина знімає з себе усі маски, що носить у повсякденному житті, та постає перед Господом своїм духовним єством, відкривши серце і справжні помисли. Приймаючи Святі Таїнства, ми стаємо вмістилищем Святого Духа та долучаємося до тіла Церкви: «Бо всi ви – сини Божi через вiру в Христа Iсуса; усi ви, що в Христа хрестилися, у Христа одяглися» (Гал. 3: 26-27).

У свято Стрітення згадаймо, що Спаситель завжди іде нам назустріч, наше ж завдання – прийняти те світло богопізнання, яке отримав у той час праведний Симеон. Творець дарував кожному з нас певний відрізок часу на землі, який ми можемо прожити так, щоби стати достойними життя блаженного і вічного. Тож не відкладаймо на потім: відкривши серця для Господньої любові, творімо добро та даруймо цю любов ближнім. А також будьмо вдячні за всі благодіяння, якими так щедро обдаровує нас Господь на життєвому шляху.

За матеріалами сторінки в Фейсбук Митрополита Епіфанія

Джерело: bestpost.co.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *