“Надії на порятунок немає”, – вогонь підбирається до якутського села , люди біжать . Влада не чинить ніякої допомоги жителям в евакуації.

Ще одне село в російській Якутії може зникнути через лісові пожежі. Вогонь підібрався майже впритул.

У російській Якутії продовжують збільшуватися масштаби лісових пожеж. Вогонь майже впритул підібрався до ще одного селища – Мельжехсі, що в Чурапчинського районі. Про це повідомив російський новинний  Telegram-канал Readovka , передає Діалог.ua .

Вогонь стрімко наближається до російського села Мельжехсі, населення якої за станом на 2016-й рік становило понад 400 осіб. Він уже в 2 км від населеного пункту.

” Надії на порятунок немає: місцеві пишуть, що вдома 100% згорять, тому вони самі терміново почали евакуацію … У паніці залишають будинки” , – пише Readovka. Ресурс уточнив, що влада не чинить ніякої допомоги жителям в евакуації. Більш того, ніхто не надіслав літаків МНС, які могли б погасити займання. ” Волонтери рекомендують жителям взяти цінні речі і документи, а також відв’язати і випустити тварин, щоб ті не згоріли в пожежі “, – уточнив Telegram-канал.  Варто відзначити, що раніше пожежа повністю  знищила село Бясь-Куель. У Мережу потрапило відео наслідків природної катастрофи – населений пункт був стертий з лиця землі вогнем. А тим часом в Якутії вогнем охоплена площа лісів більш ніж в 3,5 млн гектар. Токсичний дим накрив не тільки значні території Росії, але і сусідні країни – Китай і Монголію. Він також вперше в історії  досягла Північного полюса. У ряді міст РФ введений режим “чорне небо” через задимлення. Громадянам радять не перебувати на вулиці в зв’язку з серйозним перевищенням кількості шкідливих речовин в повітрі.

Діалог

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *