Moderna вперше в Україні: борт з 2 млн доз вакцини від COVID-19 приземлився в Києві (ВІДЕО)

В Україну прибула перша партія американської вакцини від коронавірусу мРНК-1273 компанії Moderna.

В Україну 18 липня прибула перша партія вакцини від коронавируса SARS-CoV-1 американської компанії Moderna. Доставлено трохи більше 2 млн доз препарату.

Про це повідомила прес-служба Дитячого фонду ООН UNICEF на своєму офіційному сайті

Moderna Україні передало уряд США в рамках глобальної програми COVAX, покликаної забезпечити рівний доступ країн до вакцин від коронавірусу.

Згідно з планами Києва, препаратом будуть прищеплювати колективи та професійні групи за допомогою мобільних бригад.

У UNICEF підтвердили плани поставляти вакцини від COVID-19 Україна до кінця 2021 року. Загальної кількості препаратів тільки в рамках COVAX, згідно з планами, має вистачити для вакцинації близько 20% українського населення.

Варто відзначити, що, згідно з даними ВООЗ, ефективність Moderna проти коронавируса становить приблизно 92% вже після введення першої дози. Всього рекомендовано робити два щеплення даним препаратом з інтервалом в 28 або в 42 дня. Кожна з доз повинна складати по 0,5 мл вакцини.

Експерти також рекомендують щепленим особам залишатися під наглядом лікарів протягом не менше 15 хвилин після введення препарату на випадок гострої алергічної реакції.

Варто зазначити, що в США вакцина Moderna була дозволена для екстрено використання в грудні 2020 року. Це РНК-вакцина, яка індукує імунітет до SARS-CoV-1 кодуванням стабілізованого спайк-білка, присутнього на поверхні вірусу.

За матеріалами dialog.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *