Прямо зараз! США не стали мовчати, ж0рстке попередження – завадити не вдасться. Ще одна беглузда спроба: будемо там

Росія ніколи не була посередником у конфлікті на Донбасі. Москва повинна продемонструвати грамотний підхід до врегулювання збройної конфронтації, яку вона і розпалила, а також вивести свої війська і військову техніку з Донецької та Луганської областей. При цьому росіяни намагаються змусити Україну сісти за стіл перемовин з представниками бойовиків “ДНР” і “ЛНР”. Однак всі ці дії не завадять інтеграції Києва до НАТО. Про це заявив повірений у справах Штатів в ОБСЄ Джеймс Донеган.

Під час засідання Постійної ради ОБСЄ він сказав про те, що Росія повинна припинити заперечувати свою роль в конфлікті на Донбасі і вивести свої війська з регіону.

“Росія не є і ніколи не була посередником у цьому конфлікті. Сполучені Штати закликають Росію відмовитися від свого непродуктивного і шкідливого підходу до конфлікту, який вона розпалила, і вивести свої війська і техніку зі сходу України”, – сказав Донеган.

За його словами, російська сторона використовує ТКГ для того, щоб перешкоджати прогресу у врегулюванні конфлікту, і намагаються організувати так званий “діалог” України з представниками незаконних збройних формувань РФ “ДНР” і “ЛНР”.

При цьому він додав, що Росії за допомогою військового конфлікту на Донбасі не вдасться заблокувати процес вступу України до Північноатлантичного альянсу.

“Підхід Росії до мирних перемовин викриває її істинний мотив у розпалюванні насильства на сході України – безглузда спроба перешкодити вільно обраному шляху України до повної інтеграції з євроатлантичною спільнотою”, – підкреслив Донеган.

Джерело: korupciya.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *