Яценюк: “Кожен українець в майбутньому році буде платити на 650 грн більше за продукти”

Екс-прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк напророкував різке зростання цін на продукти через нового податкового законопроекту. Кожен українець заплатить на 650 грн більше.

Колишній глава українського уряду Арсеній Яценюк різко розкритикував податковий законопроект, який 1 липня у першому читанні ухвалила Верховна Рада. Він вдарить сильно по гаманцях громадян, попередив він.

З такою заявою Яценюк виступив в ефірі телеканалу “Еспрессо”

“Подивіться на це податкове законодавство. Вони розповідають, що це нібито антиолігархічний закон. Давайте розберемося … Там є дві поправки, які стосуються безпосередньо сільськогосподарської продукції. Перше – забирають з 4-ї категорії спрощеної системи оподаткування окремі сільськогосподарські товари. Друге – потрібно буде платити спеціальний податок з землі, яка більше, ніж 0,5 гектара “, – розповів екс-глава уряду.

Він запевняє, що тільки ці два нововведення будуть коштувати українцям по 650 грн додаткових витрат на продукти.

“При підвищенні будь-якого податку виникає питання, хто його оплатить. А оплачує його кінцевий споживач. Це все ми”, – сказав Яценюк.

Він різко розкритикував економічну політику, яку веде уряд Дениса Шмигаль.

“Що відбувається з цінами на продукти харчування. Україна, яка є аграрною країною, яка годує всю Європу, сьогодні страждає від неймовірного зростання цін на продукти”, – заявив екс-прем’єр.

За матеріалами dialog.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *