Не через Pfizer: названа причина з@гuбелі українця через 3 години після щеплення

Названа причина смерті жителя Вінниці, який помер через 3 години після щеплення американо-німецької вакциною Pfizer.

Смерть 47-річного жителя Вінниці не пов’язана з отриманням щеплення від коронавируса Pfizer. До такого висновку прийшли після медичної експертизи.

Таку заяву було оприлюднено на офіційному акаунті Департаменту охорони здоров’я та реабілітації Вінницької ОДА в facebook.

Вінничанин помер 2 липня через три з половиною години після вакцинації препаратом Comirnarty від Pfizer-BioNTech. У нього несподівано трапилася нудота і втрата свідомості. Медики прибули швидко, намагаючись реанімувати чоловіка, але безрезультатно.

Попередні результати судмедекспертизи говорять про те, що летальний випадок не пов’язаний з щепленням. Так, у померлого не було ні алергічної реакції з анафілактичним шоком, ні тромбозу, які в окремих випадках можуть виникнути після вакцинації.

Причиною смерті, за даними експертів, стала гостра серцево-судинна недостатність на фоні ішемічної хвороби серця.

Розслідування триває.

У департаменті підкреслили, що у 5 чоловік, які були вакциновані одним флаконом препарату із загиблим, ніяких негативних наслідків не помічено.

“Важливо! Вакцинація проти COVID-19 не запобігає розвиток захворювань або смерті від інших причин”, – повідомили представники департаменту.

За матеріалами dialog.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *