Флот України посилять дивізіоном катерів Island вже в 2021 році – міністр оборони Таран

До кінця 2021 року в складі ВМС України буде сформований дивізіон з американських патрульних катерів типу Island

Сполучені Штати до кінця 2021 року передадуть Україні ще три патрульні катери типу Island в рамках програми військової допомоги. Таким чином, на озброєнні ВМС України з’явиться цілий дивізіон американських кораблів.

Таку заяву зробив міністр оборони України Андрій Таран. Його слова були оприлюднені на офіційному сайті оборонного відомства.

“Незабаром до вже прийнятих до бойового складу ВМС України катерів” Старобільськ “і Слов’янськ” будуть додані ще три катери “, – розповів міністр.

Він уточнив, що два з них отримають назви “Суми” і “Фастів”. Їх екіпажі вже пройшли підготовку в американському Балтиморі по роботі з “Айленд”.

Третій корабель зараз перебуває на модернізації, а екіпаж вирушить в США на підготовку восени нинішнього року.

Таран звернув увагу на те, що американці надають Україні катера з уже встановленим озброєнням – бойовими модулями з гарматами калібру 30 мм, а також з оптикоелектронної системою управління.

Міністр підкреслив, що Україна продовжує курс на зміцнення стратегічного партнерства з Вашингтоном, в тому числі в питанні відновлення свого флоту.

Відзначимо, що перші “Айленд” США передали Україні в 2019 році в рамках допомоги українському флоту, сили якого були підірвані анексією Криму.

Контекст: патрульні катери типу Island знаходяться на озброєнні Берегової охорони США з 1986 року і по теперішній час. Крім України, Вашингтон передав пару цих катерів Грузії, яка також постраждала від російської агресії.

Корабель має водотоннажність 169 тонн і потужність понад 6 тисяч кінських сил. Максимальна швидкість – 53 км / ч. Екіпаж Island становить 16 осіб, 2 з яких – це офіцери.

За матеріалами dialog.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *