Зеленський пояснив, хто вирішить долю можливої ​​”стіни” на Донбасі

Володимир Зеленський не виключив появи “стіни” на Донбасі в разі провалу в переговорах по врегулюванню конфлікту в регіоні.

Питання про появу так званої стіни між тимчасово непідконтрольними територіями Донецької та Луганської областей і рештою України може бути винесено на всеукраїнський референдум в разі провалу переговорів з врегулювання конфлікту.

Таку заяву зробив президент України Володимир Зеленський в інтерв’ю телеведучій “1 + 1” Наталії Мосейчук.

“Якщо все це не вдасться (досягнення домовленостей в різних форматах – ред.), То про стіні голосуватиме народ України”, – сказав глава держави, але при цьому попередив про складність даного питання.

За словами Зеленського, якщо справа дійде до такого сценарію, населення України має усвідомлювати, що можлива стіна на Донбасу – “це на багато років”.

Президент назвав Мінські угоди “спочатку ледве живим документом” і заявив, що на особистих зустрічах з президентом США Джо Байденом і главою Кремля Володимиром Путіним можна спробувати знайти вихід з тупикової ситуації.

Прикладом є невиконання російською стороною “Мінська” глава держави згадав роздачу паспортів РФ на окупованих територіях.

На думку Зеленського, мінську повістку не слід закривати, так як на сьогоднішній день це єдиний документ, що дає “надію” на вирішення проблеми, але потрібно відкривати нову, шукати нові формати врегулювання ситуації на Сході України.

За матеріалами dialog.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *