Традиційно: середа — засідання Уряду.

Схвалили Звіт про хід і результати виконання Програми діяльності Кабінету Міністрів України.

Уряд має стратегію та команду для реалізації всіх завдань, які перед нами поставив Президент Володимир Зеленський. 2020 – Рік Ефективності, і ми створили фундамент для якісних змін у державі. У фокусі нашої уваги — людина. Тому протягом п’яти місяців наша команда працювала над тим, щоб люди відчули позитивні зміни від нашої роботи вже сьогодні, а не через 4-5 років.

До 14 лютого звіт направимо до Верховної Ради на розгляд парламентських комітетів.

Ефективно погашала раніше взяті запозичення. Це необхідна умова виконання Плану дій Уряду зі зменшення витрат платників податків на обслуговування боргів. Лише за 2019-й рік успішна реалізація Мінфіном Середньострокової стратегії управління держборгом дозволила зекономити близько 19 млрд грн.

Дали старт процесу запровадження електронної акцизної марки вже з 1 травня!

Про це говорили ще з 2014 року, і нарешті це сталося!
Це потужний удар по контрафакту на ринку алкоголю в України і захистит споживача від неякісної алкогольної продукції, а також та рівні умови для виробників. Система буде працювати через QR-код та штрих-код.

Ухвалили зміни до Порядку прийняття в експлуатацію Охматдиту.

Відтепер жодних бюрократичних складнощів для початку роботи лікарні, новий комплекс якої введемо в експлуатацію цього року.

Посилюємо спроможні школи – Уряд виділив 3,5 млрд грн на розвиток шкіл. Ці кошти підуть на ремонт або завершення будівництва опорних та великих, закупівлю обладнання та оновлення інтер’єрів у шкільних приміщеннях. На фінансування можуть претендувати будь-які опорні школи та школи, у яких навчається не менше 350 учнів.

Добровольці, які брали безпосередню участь в АТО, зможуть отримати статус учасника бойових дій. Для цого Уряд визначив чіткий механізм надання статусу УБД членам добровольчих формувань. Добровольці матимуть пільги та соцгарантії, зможуть отримати державну соціальну підтримку і допомогу щодо соціальної та професійної адаптації.

Відкрили реєстри органічної продукції. Відтепер з телефона чи комп’ютера можна буде перевірити справжність продукту, а також дійсність маркування “органічна продукція”. Споживачі отримають достовірну інформацію про продукти, які вони купують.

За матеріалами сторінки Олексія Гончарука – Прем’єр-міністра України

Джерело: bestpost.co.ua