Сили Зеленського і Лукашенка об’єдналися на кордоні — авіація запущена для спецоперації

В рамках розшукових та інших заходів на пунктах пропуску та межами

ЗМІ зараз публікують матеріали про розпочату щорічну спільну військову спецоперацію прикордонників з України та Білорусі. Згідно з деякими даними, операція отримала назву “Зубр” і триватиме до кінця жовтня.

Сама дія має на увазі розшукові, профілактичні та інші заходи на прикордонних пунктах пропуску та за їх межами. Будуть використана Військова авіація: безпілотна і пілотована.

Інформація вже була підтверджена прес-службою Державної прикордонної служби України і була опублікована на офіційному сайті.

Новина, фото: ДПС України
Новина, фото: ДПС України

Увага була акцентована на тому, що між прикордонними загонами України та Білорусі постійно відбувається обмін інформації через загальний контактний пункт “Житомир – Пінськ”. Він був урочисто відкритий в червні 2017 року.

Подібні спецоперації між прикордонниками сусідніх країн проводяться на регулярній спільній основі. А контактний пункт ” Житомир-Пінськ “був створений в рамках проекту, що фінансується Європейським Союзом, під назвою”підвищення ефективності охорони зеленого і водного державного кордону між Республікою Білорусь і Україною”.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *