“Не хочуть посилювати карантин”: Степанов різко пройшовся по місцевій владі. “Не думають про людей”. Це помилка

Під час робочого візиту до Рівного глава МОЗ України Максим Степанов прокоментував заяви луцьких чиновників, які виступили проти посилення карантину в обласному центрі.

За словами Максима Степанова, на рішення місцевих чиновників вплинула політика.

“Немає людського фактора. Є чисто цифри, що відображають динаміку в тому чи іншому регіоні. Ось ніхто не буде створювати, вибачте, Чорнобиль, коли від нас приховували, що відбувається. Ми чесно говоримо, яка ситуація в тому чи іншому регіоні. В Міністерстві охорони здоров’я немає навіть натяку на політику. Пріоритет – здоров’я і безпека українців “, – говорить міністр.

Степанов додав: в МОЗ знають, що в регіонах, які потрапили в “червону” і “помаранчеву” зони, люди будуть проти посилення карантинних заходів. Місцева влада, на думку глави МОЗ, особливо напередодні виборів, будуть дотримуватися такої ж думки. Така позиція – вважає міністр – помилкова, оскільки це стосується життя і здоров’я людей.

Глава міністерства говорить, що моніторинг і порівняння того, куди рухається кожна область, відбувається щотижня. Якщо в якомусь районі зростання числа хворих відбувається протягом п’яти і більше днів – це означає тенденцію, і з цієї території будуть приймати відповідні рішення, пояснив Степанов.

Джерело: korupciya.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *