Гроші українців у Приват24 опинилися під прицілом шахRаїв – надають кредити через Facebook

Чергову шахрайську схему вигадали аферисти, щоб заволодіти грошима довірливих українців

Чергову шахрайську схему вигадали аферисти, щоб заволодіти грошима довірливих українців. У мережі розповіли про новий спосіб обману у соцмережах. Зокрема, зловмисники використовують месенджер Facebook та вдають із себе співробітників ПриватБанку. Інформація про нову аферу з’явилася у Телеграм-каналі “Артіль-паблік”.

Українців попередили про нову схему обману, яка діє в соціальних мережах. Так, наприклад, користувачу Facebook приходить повідомлення, де у людини запитують його пароль від Privat24.

Шахраї, скріншот: YouTube
Шахраї, скріншот: YouTube

“Ось таке смс приходить в месенджер Фейсбук. Далі натискаєш переглянути і запитує логін і пароль від Приват24. Це шахраї таким чином зламують Приват24 щоб заволодіти грошовими коштами. У фейсбуці приват банк повідомлення не відправляє. Це просто Кантора Кредит підроблена під ПриватБанк”, – йдеться у повідомленні телеграм-каналу.

У дописі наголошується, що ПриватБанк ніколи не розсилає подібні повідомлення із запитом пароля в соціальних мережах. Також у Телеграм-каналі зазначили, що ховається за цим всім фірма, яка надає кредити. І зараз вона вирішила маскуватися під ПриватБанк.

Шахрайські схеми, скріншот: Телеграм / Артіль-паблік

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *