Ізраїль виділив постраждалим від повені областям України пів мільйона гривень: перший вантаж відправлено

Ізраїль виділив пів мільйона гривень для допомоги постраждалим від руйнівних повеней областям України.

Про це повідомляється на Facebook-сторінці посольста Ізраїлю в Україні.

Зокрема, опівдні понеділка, 29 червня, з Києва до Чернівців та Івано-Франківська відправили вантаж із 25 тисячами півторалітрових пляшок питної води. Допомога прибуде до місця призначення у ніч проти вівторока та у середу вранці. Повідомляє tsn.ua

“Місцеві посадовці розподілять вантаж по нагальним потребам громад”, – розповіли у посольстві.

Також цього тижня Ізраїль планує доставити до постраждалого регіону намети та спальні мішки.

“Ця гуманітарна допомога є ще одним індікатором міцних відносин між нашими людьми”, – зазначив посол Ізраїлю в Україні Джоель Ліон.

Нагадаємо, що США нададуть Україні 100 тисяч доларів для боротьби з гуманітарною катастрофою, спричиненою масштабною повінню у західних областях.

Допомогти Україні також готова Угорщина, яка запропонувала направити до західних областей багатонаціональний інженерний батальйон “ТИСА”, аби допомогти в ліквідації наслідків потужних паводків.

Водночас Україна домовляється з іншими країнами та НАТО щодо допомоги постраждалим регіонам.

Україна просить НАТО та ЄС допомогти в подоланні наслідків повені в західних областях. У міністерстві закордонних справ заявили: розраховують на активацію Механізму цивільного захисту Євросоюзу та залучення Євроатлантичного центру НАТО з реагування на природні катастрофи. Тим часом на Прикарпатті та Буковині зливи припинилися. А вода поступово відступає. Люди оговтуються від пережитого, однак у рятувальників ще чимало роботи.

Україна просить НАТО та ЄС допомогти в подоланні наслідків повені.

Джерело: bbcccnn.org

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *