Дніпрянка : Ресторани, кафе , перукарні можна відкрити під час карантину , а транспорт відновити не можна . Не зрозуміло .

Ресторани,кафе , перукарні,салони можна відкрити під час карантину , а перевозити людей міським транспортом ,щоб рідні могли приїхати до батьків, які в ізоляції , не можна . Яка відстань в салонах,перукарнях ,коли манікюр,педикюр ?Вчора в новинах одна майстриня волала відкрити …Транспорт пустіть ! Нехай по 10-ро людей , але ж зараз трамваї їздять зовсім порожніми, маршрутки теж часто майже порожні…Чому не дозволити людям їхать в особливих потребах , в масках , в рукавичках…Не розумію. Бібліотеки,музеї…Хто туди зараз доїде і взагалі ,яка потреба ? Щоб платити з бюджету гроші і нехай робітники там сидять…? Не зрозуміло . Люди чекають ,щоб запрацював транспорт.Не у всіх є авто . Навідь доїхати у лікарню , до того ж стоматолога, бо зараз вони запрацюють.Не всі можуть дійти пішки .Зуби болять і у пенсіонерів , яким складно ходить. На таксі ,яке зараз здорожчало , не всяк спроможний їхати.Ситий голодного не розуміє…Без ресторанів ,салонів можна прожити , а транспорт ,щоб люди могли потрапити при необхідності кудись,чи відвідали хоч інколи старих батьків , конче потрібно . Щоб принесли саме необхідне людям в ізоляції. Бо служби та благодійники ,як мені пояснили , відвідують тільки поодиноких . Дзвонила вчора до
соціальної служби , питала , бо не завжди можу дійти до магазину . Міськрада відповіла , що тільки лежачим допомагають та одиноким .
Хочеться звернутися до влади , щоб дозволили міському транспорту працювать для усіх людей .
Треба мабуть телефонувать на урядову гарячу лінію 1545 .
Роблю допис.
Розумію ,що про бізнес подбали .Базарі працюють .А про незахищену частину населення хто подбає. Не у всіх є авто. Гарно, що кооператори, власники салонів, фермери ,власники ресторанів про себе прокричали , про свої втрати .А що робить пенсіонерам,яким наказали сидіти вдома , якщо до них ніхто не може приїхати .
Допис зробила , бо вже пішли коментарі образливі .
Пенсіонери ,старі люди на страйки не вийдуть, бо здоров*я не те. А соціальні служби ,як не працювали ,так і не хочуть працювать.
Пустіть транспорт громадський з дотриманням карантинних умов .Відстань,маски,рукавички.
Кого не турбує ця проблема , не пишіть образливе ,живіть своїм життям .

Ще допис.
Докладаю.
Зателефонувала на урядову гарячу лінію 1545.Треба чекать 5 хвилин.Оператор пояснила умови полегчення карантину до 22 травня поетапне.Транспорт можливо на останньому етапі ,якщо не буде спалаху. На що я не стримала емоцій і сказала , якщо базарі можна,салони можна,ресторани можна та парки,де люди спілкуються, то чому громадський транспорт з обмеженними карантинними умовами не можна? Оператор все зафіксувала .Що я пенсіонерка і інвалід,соцслужба відмовилась обслуговувать,а діти не можуть доїхати із-за транспорту.Транспорт треба в першу чергу , це побажання багатьох.
Подивимось.
Хто зацікавлений телефонуйте теж .
І що б не казали дехто ,що ми самі наражаємо себе.
В парках ,лісопосадках гуляють компаніями , тепер підуть в салони,ресторани ,то все одно ризики,що карантин то надовго ,великі .І зараз бачу,як люди розслабилися,гуляють без масок,з дітьми ,компаніями .
Можна довго чекать ,коли запустять транспорт .Тож телефонуйте .

Всім успіху!

Лiдiя Полешко

Джерело: prefiks.co.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *