У Зеленського заявили, що гуманітарки від ОП у “Мрії” не було взагалі. Президент просто зустрів гордість авіабудування

Заступник голови Офісу президента Кирило Тимошенко заявив, що компанія «Епіцентр», яка оплатила рейс «Мрії» в Китай, розпоряджалася всім вантажем у літаку. Про це заступник голови ОП сказав в інтерв’ю Liga.net.

Раніше Офіс президента повідомляв, що «Мрія» доставила з КНР «понад 100 тонн гуманітарного вантажу». Водночас державне підприємство «Антонов» поінформувало, що загальна вага вантажу становить майже 104 тонн.

” alt=”” aria-hidden=”true” />

На питання, невже «Епіцентр» повністю оплатив рейс, щоб отримати лише 3-4 тонни вантажу, Тимошенко відповів: «Ні, я думаю, що у них там більше комерційного вантажу».

«Ми це так назвали: “100 тонн гуманітарного вантажу”… Історія з “Мрією” проста. Антонов отримав замовлення на політ у Китай, як він отримував від Польщі та Франції. Оплатив літак повністю Епіцентр. Якщо Антонов захоче відкрити ці цифри – нехай відкриває», – сказав заступник голови ОП

За його словами, частина вантажу пішла в продаж, а іншу – розвезли по регіонах. Тимошенко попросив замовників надати інформацію, куди і в якій кількості розсилалися вантажі. Він пообіцяв оприлюднити її.

«У літаку весь вантаж координував Епіцентр. Вони збирали заявки як від нардепів, так від інших компаній, там був вантаж для продажу. Зібрали і привезли сюди. Епіцентр був підрядником інших замовників», – зазначив чиновник.

Також Тимошенко пояснив, чому президент Володимир Зеленський вирішив зустріти рейс, який виявився комерційним.

«Епіцентр замовив літак, привіз вантаж. Нам повідомив, що везуть і гуманітарку, і комерцію. Ми порахували необхідним зустріти “Мрію”, тому що вона давно не літала, це гордість нашого авіабудування, і не везла щось секретне. Ми як ОП в цьому літаку не участі брали. Там не було вантажу, який ми централізовано закуповували», – додав заступник голови Офісу президента.

Нагадаємо, 23 квітня літак Ан-225 «Мрія» доставив в Україну партію медичних вантажів з Китаю. Літак в Києві зустрічав президент Володимир Зеленський з чиновниками.

Пізніше у ЗМІ потрапив лист нардепа і співвласника «Епіцентру» Олександра Гереги, адресований меру Києва та нардепам з пропозицією купувати медтовари протиепідемічного призначення у його компанії. У листі він вказав, що ці товари були доставлені в Україну літаком «Мрія».

В Офісі президента після цього зізналися, що рейс був частково комерційним. У свою чергу «Епіцентр» повідомив, що повністю оплатив доставку вантажу.

За матеріалами сайту inforesist

Джерело: prefiks.co.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *