Єрмак дав інтерв’ю: назвав дату виборів і прокоментував звинувачення влади у корупції

Про це він сказав під час розмови з журналістом щоденної італійської газети “Corriere della Sera”. Єрмак також прокоментував звинувачення влади у корупції і марнотратстві.

Вибори будуть після закінчення війни, – Єрмак

Відповідаючи на запитання щодо звинувачень, Андрій Єрмак зауважив, що Україна живе в умовах демократії. “Йде інформаційна війна, Москва працює на те, щоб очорнити імідж нашої влади. Треба враховувати, що фронт тримається, незважаючи на корупцію. Я б сказав, що останнє є константою в країнах, які входили до складу колишнього Радянського Союзу. Але, якщо ми дійсно були такими корумпованими, як ми могли б чинити опір?” – зазначив Єрмак.

Щодо виборів, то він запевнив, що вони обов’язково будуть: одразу після закінчення війни. За словами глави Офісу президента, Зеленський дуже чітко про це говорить. “Він хоче, щоб усі солдати могли голосувати, так само як і біженці за кордоном. Але сьогодні ресурси мають іти на війну”, – відповів Єрмак.

Журналіст італійської газети запитав у Андрія Єрмака, як він прокоментує звинувачення на адресу Зеленського в тому, що в його руках занадто багато централізованої влади (йдеться про звільнення колишнього головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного, міністра закордонних справ Дмитра Кулеби).

“Є дуже внутрішні міркування, про які мало хто знає. Ми – невелика група людей, які перші кілька днів перебували в Києві під загрозою з боку Росії. Є потреба в колегах, які залишаються повністю доступними для своєї роботи, це тотальні фізичні та моральні зусилля. Ми просимо наших воїнів боротися і ризикувати своїм життям, і ми вимагаємо того ж від тих, хто має державні обов’язки і має можливість працювати роками 24 години на добу під тиском”, – завуальовано відповів на це питання Єрмак.

Єрмак сказав, чи буде Україна просити про відправку військ НАТО

“Я хочу сказати Італії та іншим союзникам, що ми відповідальна, надійна країна. Саме російська пропаганда звинувачує нас у тому, що ми втягуємо світ у війну. Насправді, ми ніколи не просили НАТО взяти участь у цьому конфлікті. Ми боремося поодинці, звичайно, за допомогою наших партнерів, але поодинці. Щоправда, ми просимо про зброю та фінансову підтримку. За майже три роки ми показали, що допомога була абсолютно ефективною”, – зазначив Єрмак.

Він додав, що завдяки жертовності героїчних українських воїнів також було захищено Європу та міжнародний порядок. “І настав час, щоб ви більше не зволікали, швидко передали нам зброю та боєприпаси в адекватній кількості. У цьому і полягає дух п’яти пунктів мирного плану, представленого Зеленським: необхідність балансу сил на місцях, тільки сильна і гарантована у військовому відношенні Україна буде готова до серйозних переговорів з Росією”, – пояснив глава Офісу президента.

Також він зазначив, що Україна не боїться перемоги на виборах Дональда Трампа, оскільки “розмова з Трампом також пройшла дуже добре”. “Я був присутній, не буду розповідати подробиці, це було за зачиненими дверима, але я можу сказати, що ми повернулися зі Сполучених Штатів у впевненості, що жоден з кандидатів не хоче дозволити Путіну виграти цю війну і що військова підтримка триватиме.

Трамп також говорить про необхідність справедливого миру. Республіканська партія, хоч і відрізняється від Демократичної партії, добре знає, що на нас напали і нас не можна перемогти”, – додав він, зазначивши, що “не думає, що будь-який американський лідер хоче сприяти перемозі такої автократії, як Росія”.
Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *