Вся підлога в доларах і євро: у медикині з Житомира знайшли мільйони – відмазувала ухилянтів.

Понад 4,4 мільйона гривень поліція вилучила в ході обшуків у лікарки в Житомирі – вона заробила гроші на схемі ухилення від мобілізації. Про це повідомляє пресслужба поліції Житомирської області.

“Правоохоронці ГУ Національної поліції в Житомирській області продовжують розслідування діяльності групи медиків, які допомагали військовозобов’язаним отримувати фіктивні групи інвалідності. Серед фігуранток виявили лікарку, яка видавала підроблені висновки магнітно-резонансної томографії.

Зокрема, поліцейські з’ясували, що низка чоловіків призовного віку упродовж кількох останніх років не проходили обстежень МРТ, однак у їх медичній документації наявні такі висновки. Усі документи були підготовлені 56-річною лікаркою одного з діагностичних центрів. Вони стали однією з підстав визначення у них захворювання, що пов’язане з інвалідністю”, – йдеться у повідомленні.

Правоохоронці провели обшуки, у тому числі за місцем проживання жінки. У результаті вилучили 80 тисяч доларів, понад 23 тисячі євро, а також кілька жорстких дисків, оптичні носії інформації, ноутбук, мобільний телефон та інші ймовірні докази протиправної діяльності.

Зазначається, що лікарці загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років.
Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *