Міністр закордонних справ України звернувся до наших громадян, які за кордоном

Звернення міністра закордонних справ України Dmytro Kuleba​ до громадян України, які залишаються за кордоном в умовах припинення авіаційного сполучення починаючи з 28 березня 2020р.

” alt=”” aria-hidden=”true” />

Дорогі українці, які застрягли в різних куточках світу!

Майже весь світ закрив кордони. Україна також повністю припиняє регулярне пасажирське сполучення опівночі з 27 на 28 березня. Наразі залишиться можливість перетнути кордон лише пішки, або на авто. Але МЗС в жодному разі не припиняє надавати вам допомогу.

Ми знаємо, що на Балі вас 700, на Гоа 154, півсотні людей у Перу, і навіть на острові Палау в Тихому океані є 9 наших громадян. Ми знаємо про кожного, хто потребує нашого захисту, допомоги, і хоче повернутися.

Ми знаємо, що ви доклали максимум зусиль, ви пробували зареєструватися на рейси, ви шукали можливості повернутися, ми допомагали вам чим могли. Ми знаємо про щоденні штрафи за перевищення термінів перебування у країнах, де ви знаходитеся, і будемо займатися вирішенням цих проблем.

Я хочу сказати вам одне: МЗС вас не залишає! Ми шукаємо можливості повернути вас і після того, як буде закрито регулярне пасажирське сполучення.

Для тих, хто застряг за кордоном в цей час, ми будемо надавати максимальну допомогу. І сьогодні я доручив усім закордонним дипломатичним установам України розгорнути програму «Захист». Це захист вас в тих надскладних умовах, в яких ви опинилися.

Відвідайте офіційну сторінку Міністерства закордонних справ, наші сторінки у соціальних мережах, для того, щоб дізнатися деталі і зміст цієї програми. Запевняю вас, що ми надаватимемо вам максимальне сприяння в межах наших можливостей. Кордон у жодному разі не закривається на замок. Можна буде повертатися до України автомобілем і пішки (ДПСУ та місцева влада допомагати переїхати кордон). Ми також опрацьовуємо можливість, коли Міністерство охорони здоров’я матиме достатньо можливостей для здійснення контролю тих, хто прибуває до України та забезпечення їхньої обсервації, аби ви мали змогу повернутися до України з найвіддаленіших куточків світу.

Лише разом ми можемо гідно пройти цей надскладний період нашої історії.

МЗС з вами!

За матеріалами зі сторінки Міністерства закордонних справ

Джерело: vsns.co.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *