3 години тому! ЗАХІД ЗСУ ВГЛИБ КРИМУ – РФ втрачає к0нтроль: взяття півострова! Це перемоrа! (ВІДЕО)

Неочікуванні для окупантів українські атаки можуть означати початок кінця контролю Росії над Кримом. Все частіше півострів здригається від гучних вибухів, а серед окупантів панує паніка.

Про це йдеться у матеріалі The Telegraph. Двічі минулого тижня кримчани бачили яскраве зарево у небі, коли Україна атакувала цінну російську техніку.

Ввечері в середу крилаті ракети вразили суднобудівний завод «Севморзавод» , де базується Чорноморський флот Росії. Мережу облетіли ролики, на яких палає десантний корабель РФ та видно залишки знищеного підводного човна.

Наступного ранку в Євпаторії палала знищена сучасна російська система ППО С-400 «Тріумф».

У той час як увага міжнародної спільноти прикута до повільного прогресу контрнаступу України через окопи та мінні поля Запоріжжя та Бахмута, військові аналітики кажуть, що Україна сконцентрувалася на шокових ударах по Криму.

«Схоже, що Київ посилює атаки на російські військово-морські цілі як у Криму, так і в Чорному морі. Півострів, який був окупований з 2014 року, залишається ключовим об’єктом для Києва не лише через його символічне значення, а й через його практичне значення для підтримки та постачання російських сил вторгнення. Хоча військам Києва потрібно буде прорвати міцно укріплені лінії російського фронту, щоб зрештою звільнити його, вони стають дедалі успішнішими, вражаючи цілі на півострові», — пише видання.

Журналісти зазначають, що постачання британських крилатих ракет Storm Shadow і французьких Scalp дало українцям більшу дальність удару по півострову, ніж раніше. У той же час Україна також використовує власний новий парк ударних безпілотників і ракет «Нептун».

Відколи Росія вийшла із зернової угоди, Київ прагнув створити власний безпечний морський коридор. Вважається, що частина цього плану передбачає послаблення Чорноморського флоту Росії, або принаймні змусити його триматися на відстані.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *