Лікарка привезла koronavirus з Іспанії і рознесла його по медичним працівникам

Лікарка, яка приховала поїздку в Іспанію, відправила на карантин тисячу людей

Головна інфекціоністка Ставропольського краю, Російська Федерація Ірина Саннікова стала розносницею коронавірусної інфекції COVID-19 після своєї поїздки в Іспанію, яку жінка приховувала. Коронавірус знайшли в 11 людей, які контактували з жінкою, ще близько тисячі можуть бути зараженими.

Про це повідомляють російські ЗМІ.

Саннікова перебувала в Іспанії з 6 по 9 березня, але не стала самоізолюватися після повернення в Росію. Більш того, лікарка повернулася до викладацької та наукової діяльності: читала лекції у ВНЗ, відвідала медичну конференцію.

Коронавірус, фото - Getty Images
Коронавірус, фото – Getty Images

За оцінками правоохоронців, які вже взялися за справу Саннікової, вона встигла поспілкуватися з близько 1000 осіб. У 11 з них вже виявили коронавірус SARS-CoV-2.

Саннікова була госпіталізована з двостороннім запаленням легень у стані середньої тяжкості, зараз вона перебуває в боксі місцевої інфекційної лікарні. Її стан оцінюється як середньої тяжкості.

За повідомленнями ЗМІ, жінці загрожує не тільки дисциплінарне покарання, але й кримінальна відповідальність за статтями Кримінального кодексу “Халатність” і “Приховування інформації про обставини, що створюють небезпеку для життя і здоров’я людей”.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *