Це правда, на жаль.. Бергамо. Iталія. Десятки вiйськових машин везуть тpуни з тiлами у кремaторії.. Відео!

Вночі та під ранок мережею поширилися фото і відео з італійського міста Бергамо (що неподалік Мілану), де начебто армійські автівки, зосереджені в колону, підготовлені для вивозу тіл померлих від коронавірусу. Зображення викликало неоднозначні реакції. Журналісти видання “По той бік новин” перевірили цю інформацію і вона виявилась правдивою. На жаль.

“Ми перевірили. На жаль, це не фейк. Це правда.

Ми ідентифікували подібні фото і відео у декількох джерелах. Зокрема, у мережі Facebook пост з відповідним дописом і фото розмістив італійський політик Matteo Salvini та декілька користувачів Twіtter італійського сегменту. На ранок з відповідними репортажами вийшли місцеве видання Lego di Bergmo та одне з головних італійських видань la Repubblikа.

На відео la Repubblika дійсно військові вантажівки від’їзжають від центрального входу кладовища Бергамо (ідентифіковано за аналогічними фото за google запитом). У автівки вантажать труни.

Автівки дійсно належать італійській армії, про що свідчать відповідні написи на бортах машин. Вантажівки на фото і відео, знайдені в інших джерелах, та на відео la Repubblika – ідентичні або схожі, зроблені з іншого ракурсу.
Також за допомогою google-mаps ми встановили, що колони автівок зосереджені на вулиці Borgo palazzo. Дивіться зображення в першому коментарі.

Дякуємо проекту БезБрехні (BezBrehni) Александр Гороховский Герман Шаповаленко за підготовку матеріалу.”

Шановні пані та панове, пам’ятайте! Люба інформація, яку Ви, публікуєте з публічним статусом у соціальних мережах є доступною для використання третьою стороною. Особливо коли ви просите допомоги у розголосі, а після цього змінюєте свій пост. Поводьте себе відповідально ! У деяких випадках, залишаємо за собою право у відмові публікації посту.

Джерело: prefiks.co.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *