Галина Куц: Їхала я вечірнім Інтерсіті з Києва до Харкова. Вже після Полтави поїзд зупинився в полі і деякий час просто стояв. За вікном було темно, падав сніг.

Їхала я вечірнім Інтерсіті з Києва до Харкова. Поїзд мав прибути у Харків о 22.45. Вже після Полтави поїзд зупинився в полі і деякий час просто стояв. За вікном було темно, падав сніг. Я зрозуміла, що через цю затримку поїзд запізниться. Щоб визначити час, наскільки запізниться поїзд, стала чекати Люботина. Люботин – це помітна яскраво-блакитна станція перед Харковом, мимо якої Інтерсіті проноситься за 25 хвилин до кінцевої зупинки.

У той час, коли поїзд проїжджав Люботин (було 22.40.), більшість людей у вагоні стали швидко підійматися, одягатися, будити дітей, тягати валізи, скупчуватися у проході та в тамбурі. Паралельно вони дружно викликАли таксі. Бо на табло був час прибуття поїзда в Харків! А за вікном – Люботин! Але ніхто з цієї більшості не звернув увагу на те, що поїзд стояв у полі, ніхто не глянув у вікно, коли викликАв таксі.
Ця більшість з якоюсь настороженістю кидала погляди на меншість (частиною якої була я), що спокійно сиділа і не метушилася.

Хвилин через десять дітям більшості стало жарко у верхньому одязі у вагоні і вони стали пхинькати. Стояти у тісняві в тамбурі та проході було важко. Більшість щось запідозрила. А меншість спокійно їхала далі. Людям з більшості стали телефонувати таксисти і пояснювати, що вони на вокзалі вже давно ждуть пасажирів. Більшість відповідала, що все оплатить, нехай ждуть. Діти більшості пхинькали. Меншість спокійно сиділа.

Машиніст поїзда оголосив, що поїзд запізнюється. Більшість почала з дітьми та валізами повертатися у вагон, розплутувати шарфи та знімати шапки. І така цікава між ними солідарність виникала, з обміном посмішками: мовляв, ми всі однаково попали в халепу. Більшості знову телефонували таксисти, більшість знову обіцяла, що доплатить за очікування таксі.

А потім при наближенні до Харкова меншість стала викликАти таксі. Більшість скоса на це поглядала, не розуміючи власних прорахунків.

Більшості було приблизно 73 %…

Галина Куц

Джерело: prefiks.co.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *