50 тисяч солдат! Головний страх Путіна – гранді0зний к0тел: назвали деталі. Переможемо!

На Херсонщині насправді йде робота зі знищення групування російських військ на правому березі Дніпра.

Таку думку висловив військовий експерт Олег Жданов у телемарафоні.

“Класичного контрнаступу (ЗСУ. – Ред.), найімовірніше, немає. Ми застосовуємо ту ж тактику, яку застосовувала РФ. Тобто вогневий вплив, знищення запасів та позиційних районів, опорних пунктів військ РФ та поступове просування наших військ уперед.

Але у будь-якому випадку угрупування (РФ. – Ред.) перебуває у котлі. Якщо ми раніше казали, що це вогневий мішок, то зараз, з урахуванням стану мостів, можна сказати, що вони перебувають у котлі”, – каже експерт.

Окрім цього, станом на минулий день українські воїни знищили вже більше 50 тисяч окупантів. Як вважає військовий експерт, полковник Збройних Сил України в запасі Олег Жданов, Росія – це імперія, вона по іншому не може жити: їм все одно скільки людей загине.

Як повідомив Жданов в ефірі телемарафону, за інсайдерською інформацією в перший тиждень після початку війни Росії проти України Шойгу намагався доповідати Путіну про 7 або 9 тисяч втрат з боку російських військ на той момент, на що кремлівський диктатор сказав: “30-50 тисяч – це не втрати і ціна перемоги набагато перевищує ціну втрат, які ми можемо понести в цій війні”.

А потім, за словами Жданова, була заява Путіна не рахуватися з втратами серед цивільних, і війська РФ почали активно обстрілювати українські міста і населені пункти.

“Імперія не може розвиватися по іншому. Тому при мобілізаційному ресурсі РФ десь приблизно в 17 мільйонів осіб вони намагаються вирішити свої завдання за всяку ціну. Єдине, що їх стримуєте – пропаганда, яка пересилила політику і сьогодні РФ не в змозі оголосити загальну мобілізацію, тому що це викличе соціальний вибух і непередбачувані наслідки. Але в Москві намагаються витягнути мобілізаційний ресурс де завгодно, не замислюючись про цифру, скільки вб’ю, скільки буде людей поранено – це імперію не хвилює”, – говорить Жданов.

Як повідомлялося, за минулу добу ЗСУ знищили 350 російських окупантів, у зв’язку з чим загальні втрати ворога з 24 лютого 2022 року склали 50 тис 150 осіб. Найбільших втрат за минулу добу противник зазнав на Донецькому напрямку. Єдине, що може переламати хід бойових дій – мобілізація в РФ.

У свою чергу російський правозахисник Марк Фейгін заявив про те, що Путін відмовився від введення загальної мобілізації росіян на війну проти України через страх бунтів. За його словами, обіцянками про велику грошову винагороду ситуацію змінити не вийде.

“Путін не наважується на мобілізацію. Раніше це обговорювали ледь не 9 травня, що оголосять війну Україні, оголосять загальну мобілізацію, і проблема зніметься у питанні можливого залучення російських громадян певної вікової групи до участі у війні. На цьому наполягав Генштаб, вони казали, що ми не можемо вирішити завдання, які перед нами поставлені без додаткових ресурсів, забезпечення кількісної переваги значно більшої, ніж має Україна. Ця інформація підтверджується”, – поділився Фейгін.

За його словами, Путін не погодився на цю мобілізацію, саме тому було залучено ресурси приватних військових компаній, а зараз почали залучати засуджених у російських виправних колоніях. “Пішла хвиля доручати це адміністраціям регіонів. За свій матеріальний рахунок набирати так звані батальйони добровольців”, – уточнив він.

“Є люди, які просто не хочуть помирати, навіть ризикувати можливою загибеллю за такі гроші. Та хоч за мільйон, ні і все. Тому Путін уникатиме цього максимально, розуміючи, що це напруга, з якою він може не впоратись у випадку оголошення всезагальної мобілізації, але вишукуватиме можливості, щоб поповнювати людські ресурси”, – вважає Фейгін.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *