10 хвилин тому! Бутусов мішень – в інтересах РФ, немислимо! Підставили країну – загроза близько

“Віце-прем’єр-міністерка – міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук в ефірі ток-шоу «Свобода слова» прокоментувала ситуацію з Бутусовим.

«Ми чомусь обговорюємо хуліганську витівку, як кажуть у народі, політично-медійної шпани. Пан Бутусов не вартий того, щоб ми зараз витрачали стільки часу обговорювати…», – сказала Верещук.

Після цієї фрази міністерку почали перебивати політики, які також були присутні на ток-шоу.

«Для чого ми тоді обговорюємо? Ми зараз перетворюємося і робимо саме те, що вигідно таким, як пан Бутусов. Він дуже хоче, щоб ми зараз обговорювали. Давайте ще раз повернемося. Я можу казати. І я вважаю, що ми надаємо занадто багато ваги хуліганським витівкам. Бутусов не перший і не останній, хто використовує в такий спосіб хайп, хто використовує в такий спосіб і є інструментом гібридного впливу в тому числі Росії, в тому числі людей, які сьогодні атакують владу– зазначила Верещук.

Окрім того, спікер ТКГ Олексій Арестович в ефірі програми Свобода слова на телеканалі ICTV, пояснив, чому журналісту Юрію Бутусову може загрожувати небезпека.

Арестович запропонував поглянути на ситуацію очами президента РФ Володимира Путіна. За цією аналогією журналіст є найкращою жертвою для того, щоб спричинити політичну кризу у країні.

– От я зібрав 100 тис. війська на кордонах України і думаю, напасти чи не напасти. І в яких умовах краще нападати – коли вона дружньо чекає нападу та готується, чи коли розбрат, війна, масове безладдя і так далі? Звісно, що в другому.

Тоді, а як спричинити політичну кризу та масове безладдя? Треба щось шукати. Зазвичай у країні, де був Гонгадзе, найкраща жертва – це журналіст, яка може сколихнути суспільство.

Арестович наголосив, що Бутусов зараз є журналістом, який в усіх “на слуху”. Він вступив у конфлікт з президентом Володимиром Зеленським і відкрито критикує владу.

– Кого вибирати як мішень? Я б вибрав Бутусова, якби був на місці Путіна.

Спікер ТКГ зауважив, що такою заявою рятує життя Бутусову.

– Найголовнішою мішенню він є для Російської Федерації зараз, яка шукає будь-якого приводу.

На думку секретаря комітету з нацбезпеки Романа Костенка журналісти не повинні займатися такою діяльністю. Таку думку він озвучив в ефірі 24 каналу. За його словами, журналістська етика цього не передбачає і представники медіасфери повинні дати свою оцінку ситуації.

“Повинна бути дисципліна. Нехай військові займаються військовою справою, а журналісти – журналістською”, – наголосив Костенко.

Секретар комітету ВРУ з нацбезпеки зазначив, що не зовсім розуміє позицію журналіста Юрія Бутусова, який виклав відео, на якому стріляє з артилерійської системи.

Однак, він підкреслив, що цивільні неодноразово брали до рук зброю. Навіть у 2014 – 2015 роках, коли формували добровольчі батальйони, щоб дати відсіч Росії.

Народний депутат розповів, що він теж брав до рук зброю у 2014 році, коли захищав Донецький аеропорт, коли перебував у відпустці. Однак на той момент кожен солдат був потрібен і робив, що міг, для захисту країни. А вчинок Бутусова для нього залишається не зрозумілим.

Нагадаємо, Бутусов опублікував відео на якому він стріляє з “гаубиці Д-20” калібром 152 мм, вигукуючи: “По окупантах вогонь”. Пізніше в ДБР повідомили, що порушили кримінальне провадження не проти Бутусова, а за вказаним у його публікації фактом.

Джерело: korupciya.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *